Yrittäjät

Veera Rento on hevosalan ammattilainen ja paljasjalkainen joensuulainen. Hän on valmistunut vuonna 2008 ratsastuksenohjaajaksi Kiuruvedeltä. Kokemusta hevosalalta häneltä löytyy Suomesta ja ulkomailta. Viimeisin pesti oli reilun vuoden mittainen Tanskassa kouluhevosten siittolassa, jossa hän on ratsuttanut ja sisäänratsastanut nuoria kouluhevosen alkuja. Hän on myös työskennellyt olympiaratsastaja Mikaela Lindhille hevosenhoitajana. Aikaisempina vuosina Veera on toiminut ratsastuksenohjaajana useammalle Joensuun alueella sijaitsevalle ratsastuskoululle. Veeran tapaa päivittäisessä arjessa vastaamassa hevosten hoidosta. Hän tarjoaa myös koulu- ja estevalmennuksia, sekä ratsutuspalveluita. Veeraa voi pyytää myös muille talleille tunninpitoon tuuraamaan!

Toinen yrittäjistä on Jonna Simonen. Hän on valmistunut keväällä 2016 Kiuruvedeltä hevosalalta harrasteohjaajaksi. Aiempia koulutuksia hänellä on Ylä-Savon ammattiopistosta (eläintenhoitajan perustutkinto), sekä Varsinais-Suomen maatalousoppilaitoksesta (tarhaeläintenhoitajan ammattitutkinto). Hevosalalta hänellä on aiempaa työkokemusta noin neljän vuoden ajalta, ja hänet tapaa päivittäisistä hevosten- sekä tallin hoitotehtävistä.

Kolmas yrittäjistä, Riina Kaukonen, on pitkän linjan hevosharrastaja. Riina toimii yrittäjänä osa-aikaisesti, ja käy päivätöissä farmaseuttina.